zaterdag 5 februari 2011

Koken in een professionele keuken!

Gisteren heb ik echt een super dag gehad!

Voor kerst heb ik van mijn ouders een middagje meelopen in de keuken van mijn favoriete restaurant gekregen! In november hadden m'n ouders bij hun zangvereniging een dienstenveiling, toen het boekje daarvoor binnenkwam zag ons mam al meteen een veiling wat echt iets voor mij was. Toen de veiling geweest was hebben ze echter tegen me gezegd dat het niet gelukt was deze veiling te kopen. Toen ik vervolgens met kerst dit als kado kreeg was ik dan natuurlijk ook behoorlijk verrast.

Gisteren was het dan eindelijk zover, een dagje meelopen in de keuken van Herberghe in de Heerlyckheid in Deurne. Ik wist van te voren niet echt wat ik me er bij voor mocht stellen, maar het was echt ontzettend gaaf. Om 1 uur werd in ontvangen door chefkok Leon en gastvrouw Brigitte, eerst even samen thee drinken en wat kletsen. Ik kende ze al langer dus dat was wel gezellig. Vervolgens kreeg ik een echte koksbuis en schort aan en mocht ik een kijkje gaan nemen in de keuken. Leon heeft me daar eerst even rondgeleid en hun voorraad laten zien (echt heel weinig) en hun manier van werken uitgelegd. Ze koken voornamelijk met hele pure en verse ingredienten.

Daarna ben ik samen met Leon begonnen met de voorbereiding voor die avond. Om 2 uur kwam souschef Bart. Bart heeft me de rest van de middag begeleid en samen hebben we wat gerechten voor die avond klaar gemaakt. Ik mocht al echt meehelpen en dus niet alleen toekijken en de afwas doen! ;)
Echt hele gave gerechten gemaakt, soms dingen die ik thuis ook al maakte, maar wel op een andere manier. Maar ook dingen die ik totaal niet kende, heel lekker en soms zelfs heel makkelijk waren. Ik ga dan ook zeker thuis wel proberen wat dingen die ik geleerd heb ik de praktijk toe te passen!'s avonds ben ik samen met m'n ouders en vriend daar gaan eten. Bijna alle gerechten waar ik die middag aan meegeholpen heb heb ik op m'n bordje zien verschijnen, echt heel erg leuk.

Na het eten zijn we nog even bij Leon en Brigitte aan de tafel bijgeschoven waar we nog even nagekletst hebben over de hele dag. Ik heb er echt super van genoten, echt een aanrader als je een passie hebt voor koken om eens een dagje mee te lopen in een echte keuken.


Leon, Bart en Brigitte super bedankt voor de leuke dag!

Groetjes
Marijke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten