donderdag 24 februari 2011

Plooirokje

Eindelijk even de tijd gevonden om weer een berichtje op m'n blog te plaatsen...

Deze week toch wel behoorlijk wat creatief bezig geweest maar geen zin/tijd/puf om 's avonds nog achter m'n laptopje te kruipen...

Heb m'n plooirokje inmiddels al een paar keer gedragen en hij zit echt heel fijn en kijkt ook erg leuk vind ik!

Het is een mooie ruit met paars streepje erin verwerkt, de kleur zie je op de foto niet zo heel goed.

Voor op m'n shirt heb ik nog een Mme Zsazsa bloem gemaakt!


Alvast een fijn weekend!

Groetjes
Marijke

woensdag 16 februari 2011

Woody

Afgelopen weekend kwamen m'n neefjes logeren. Dat is altijd groot feest, ik wilde dus weer iets leuks voor ze maken.

Ik zag pas in de Knip een idee staan voor verkleedkleren, Woody uit Toys Story. Ik had nog een stukje koeienstof liggen dus dat kwam mooi uit. Ik heb van dat koeienstof een hesje gemaakt, een geel shirtje bij de hema gekocht en daar heb ik met rode textielstift ruiten op gemaakt, coyboyhoed en ster erbij en klaar was het al!

De ruiten op het shirt tekenen was geloof ik nog wel 't meeste werk, en na 1 keertje wassen zijn ze helaas al een stuk vager geworden...

Maar ik vind het hem erg leuk staan!



Mijn zus wist dat ik graag wat meer wilde naaien, maar niet meer alleen voor mezelf, m'n kledingkast begint inmiddels aardig uit te puilen...

Dus bracht ze een patroon voor verkleedkleren mee en voor een spijkerbroek. Het stof had ze er al voor klaar liggen, alleen kwam ze er niet aan toe. Bovendien heeft ze niet die lol in naaien die ik er in heb! Wel iets kleins als vlaggetjes of een boxkleed, maar geen kleren.
Maar Tante Marijke gaat graag voor der neefjes aan de gang! Deze week al met de patronen bezig geweest, maar dat was al een hoop gepuzzel, hoeveel patronen kunnen er op een patroonblad staan...

Vandaag ook nog letters en voetjes uit plakfolie geknipt en op de raam geplakt bij een pasgeboren meisje! Dus ik mag weer kraamkadootjes voor haar en haar zusjes gaan maken!

Daarnaast werk ik momenteel 6 dagen per week, 's avonds ter ontspanning soms nog wel wat koken of naaien, maar van bloggen komt momenteel wat minder. Maar m'n geruite rokje is ook alweer klaar, dus als ik die binnenkort aanheb zal ik daar ook even een foto van laten maken!

Groetjes
Marijke

zaterdag 5 februari 2011

Koken in een professionele keuken!

Gisteren heb ik echt een super dag gehad!

Voor kerst heb ik van mijn ouders een middagje meelopen in de keuken van mijn favoriete restaurant gekregen! In november hadden m'n ouders bij hun zangvereniging een dienstenveiling, toen het boekje daarvoor binnenkwam zag ons mam al meteen een veiling wat echt iets voor mij was. Toen de veiling geweest was hebben ze echter tegen me gezegd dat het niet gelukt was deze veiling te kopen. Toen ik vervolgens met kerst dit als kado kreeg was ik dan natuurlijk ook behoorlijk verrast.

Gisteren was het dan eindelijk zover, een dagje meelopen in de keuken van Herberghe in de Heerlyckheid in Deurne. Ik wist van te voren niet echt wat ik me er bij voor mocht stellen, maar het was echt ontzettend gaaf. Om 1 uur werd in ontvangen door chefkok Leon en gastvrouw Brigitte, eerst even samen thee drinken en wat kletsen. Ik kende ze al langer dus dat was wel gezellig. Vervolgens kreeg ik een echte koksbuis en schort aan en mocht ik een kijkje gaan nemen in de keuken. Leon heeft me daar eerst even rondgeleid en hun voorraad laten zien (echt heel weinig) en hun manier van werken uitgelegd. Ze koken voornamelijk met hele pure en verse ingredienten.

Daarna ben ik samen met Leon begonnen met de voorbereiding voor die avond. Om 2 uur kwam souschef Bart. Bart heeft me de rest van de middag begeleid en samen hebben we wat gerechten voor die avond klaar gemaakt. Ik mocht al echt meehelpen en dus niet alleen toekijken en de afwas doen! ;)
Echt hele gave gerechten gemaakt, soms dingen die ik thuis ook al maakte, maar wel op een andere manier. Maar ook dingen die ik totaal niet kende, heel lekker en soms zelfs heel makkelijk waren. Ik ga dan ook zeker thuis wel proberen wat dingen die ik geleerd heb ik de praktijk toe te passen!



's avonds ben ik samen met m'n ouders en vriend daar gaan eten. Bijna alle gerechten waar ik die middag aan meegeholpen heb heb ik op m'n bordje zien verschijnen, echt heel erg leuk.

Na het eten zijn we nog even bij Leon en Brigitte aan de tafel bijgeschoven waar we nog even nagekletst hebben over de hele dag. Ik heb er echt super van genoten, echt een aanrader als je een passie hebt voor koken om eens een dagje mee te lopen in een echte keuken.


Leon, Bart en Brigitte super bedankt voor de leuke dag!

Groetjes
Marijke

dinsdag 1 februari 2011

Stofjes!

Zaterdag ben ik naar de markt in Helmond geweest, wilde stof gaan kopen! Maar er stond maar 1 stoffenkraam, die verkocht nu bijna alleen maar carnavalsstof. Ik baalde dus behoorlijk!

Doordat ik fulltime werk lukt het me bijna niet om naar de markt te gaan. In Uden hebben we schijnbaar een hele leuke markt met heel veel stoffenkramen. Ben er 1 keertje geweest, toen werd de markt net afgebroken omdat er noodweer aan kwam... Het is me dus niet gegunt.

Uiteindelijk ben ik zaterdag nog even langs De Greef in Stiphout gereden, daar ben ik toch nog geslaagd!
Heb een paar leuke kinderstofjes gevonden zodat ik nog wat potlodenrollen en kraamkadootjes kan gaan maken. Alles is inmiddels gewassen en gestreken, dus ik kan aan de gang!


 
Omdat er tot nu toe iets meer meiden dan jongens worden/zijn geboren heb ik wat meer meiden stofjes gekocht. Een heel leuk licht roze stofje met ijsjes, had 'm al vaker gezien maar wist tot nu toe niet echt wat ik er mee zou maken... Een effen roze stof en roze met witte bloemetjes.

Voor jongens een heel gaaf piratenstofje! In combinatie met een rood stofje, dat gaan ook weer leuke potlodenrollen worden denk ik...

Dus al met al toch nog wel leuk geslaagd. Over een tijdje maar weer op zaterdag morgen naar Utrecht naar de stoffenmarkt want dat daar had ik toch wel heel wat meer keuze!

Groetjes
Marijke