vrijdag 22 april 2011

Pastasalade

Nu het heerlijke weer eindelijk weer is gekomen, is de tijd voor salades ook weer gekomen. Heerlijke maaltijden die snel en slank zijn. Je kunt ze makkelijk 's avonds vast gedeeltelijk klaarzetten. Dan kun je de volgende dag uit je werk nog snel even de keuken in en dan lekker buiten oppeuzelen!

Pastasalade voor 2 personen:

Ingrediënten:
- 150 gram pasta
- 1/2 pakje feta (liefst van die heerlijke van de Turkse supermarkt ofzo)
- 1/2 doosje cherrytomaten
- 1 gegrilde paprika*
- 6 zongedroogde tomaten
- handje pijnboompitten
- 1/2 zakje rucola salade

Bereiding:
De avond van te voren kook je de pasta beetgaar. Als de pasta is afgekoeld zet je hem in de koelkast. Vlak voor het opdienen snij je de feta in blokjes, cherrytomaten in kwarten, paprika en zongedroogde tomaten in stukjes. Alle ingrediënten meng je door de pasta. Goed door elkaar mengen en dan kun je het al serveren. Vorkje erbij en neem maar lekker plaats in het zonnetje!

* De gegrilde paprika kun je natuurlijk gewoon uit een potje kopen, maar zelf even grillen stil niks voor. Paprika ongeveer een half uurtje in de oven leggen (tot hij beetje zwart geblakerd is). Uit de oven nemen, in een plastic zak stoppen en zak dichtknopen. Daar laat je 'm een tijdje liggen. Ik doe het meestal 's avonds en volgende dag afmaken. Als de paprika is afgekoeld maak je de zak open, dan kun je zo de vellen er vanaf trekken. Zaadlijst eruit en je hebt vers gegrilde paprika!Smakelijk eten!!!

Fijne pasen allemaal, ik ben er even een paar dagen tussenuit, we gaan weer even een tuintje huren met dit mooie weer! (oftewel, kamperen!!!)
Groetjes
Marijke

1 opmerking:

  1. Lekker hoor!!! Maar hier gaan we de winter in dus ik bewaar het receptje nog een half jaarte ;)
    Ik zag net je sleutel etui trouwens. Wat een briljant idee. Hier ligt het gereedschap ook altijd door elkaar dus dit idee ga ik zeker even onthouden!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen