zaterdag 22 januari 2011

Rundvlees in donker bier gestoofd

De heerlijk geur die momenteel uit m'n keukentje komt, wordt vooral veroorzaakt door een heerlijk soort hachee... Hier volgt het recept.

Het origineel komt uit het boek Stoofschotels, koken met plezier. Maar heb er wel een beetje m'n eigen daari aan gegeven.

Rundvlees in donker bier gestoofd

Ingredienten:
- scheutje olie
- 1 kilo runderstoofvlees in blokjes van 2 cm
- 2 grote uien in halve ringen gesneden
- 1 el bloem
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 flesje donker bier
- 4 dl bouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 plak peperkoek
- 2 laurierblaadjes
- zout en peper

Bereiding:

Verhit de olie in een grote pan, Voeg hier het vlees aan toe en bak dit in ongeveer 10 minuten mooi bruin. Bak in een andere pan ondertussen de uien heel zachtjes, of neem het vlees uit de pan en bak daarin de uien. Stop de gebakken uien en het gebakken vlees samen in de grote pan. Strooi de bloem en de suiker erover en bak 2 minuten. Voeg dan het bier en de bouillon toe. Als het kookt voeg je de laurierblaadjes, peperkoek in stukjes en de tomatenpuree toe en strooi er naar smaak zout en peper over.
Zet de pan op een laag vuur en stoof het 2 uur tot het vlees heerlijk mals en zacht is.

Haal voor het serveren het laurierblaadje eruit en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.

Smaakt heerlijk met wortelstamp!

Groetjes
Marijke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten