woensdag 24 november 2010

Speel/boxkleed

Toen ik van m'n zus hoorde dat ze weer zwanger was wist ik meteen dat ik weer iets zelf wou gaan maken als kraamkado. Ik heb lang lopen wikken en wegen, piekeren, denken en rondneuzen. Dat ik niet weer ging borduren wist ik zeker. Ik vond m'n ABC heel erg mooi maar ook erg veel werk. Mijn zus vond het ABC ook heel mooi maar ook heel groot, nog zo'n schilderij kon ze echt niet kwijt liet ze me al weten...

Niet borduren dus, maar naaien deed ik toen ook pas net. Dus heb 't heel lang laten liggen maar uiteindelijk toch iets bedacht!

Het moest een boxkleed worden, maar niet zomaar een boxkleed want dat kan ze zelf. Nee een boxkleed, met 2 bogen erboven waar speeltjes aan konden hangen. En 1 kant van het boxkleed moest met een boertje boerinnetje stofje worden, maar de andere kant...

Uiteindelijk bedacht ik dat dat boerderij dieren moesten worden. Een koe, een varken, een schaap en een kip. Ik haalde er zelfs al stofjes voor in huis, van die lekker harige en pluizige stofjes. In m'n hoofd een heel leuk idee, maar toen ik het in huis had... Tja ik wist 't niet, misschien toch wel erg druk...
Dus uiteindelijk maar weer aan de kant gegooid!

Maar die baby zou niet eeuwig in haar buik blijven zitten, dus ik moest toch echt aan de slag. Uiteindelijk het idee van de boerderij dieren wel in stand gehouden, maar dan gewoon in rood en blauw en dan met een klein zigzagje er op stikken. Dat werd ik echt heel erg mooier, nog leuker als in m'n hoofd...

Ook moesten er speeltjes boven. Zelfs op vakantie in Italie nog op zoek geweest naar een muziekdoosje met een touwtje, want kon hier alleen doosjes met een draaiknop vinden.
De speeltjes bestaan uiteindelijk uit een bal met muziekdoosje, een staaf/blok met labels en lusjes in de ribben. Een cilinder met een klein spiegeltje, een piramide met knisperfolie en een kubus met een belletje er in.

De maat was echt op de gok en de bogen vielen ook wel wat lager als gepland. Maar uiteindelijk pakte het heel goed uit want als ze de bogen in de box zetten vielen ze precies in de hoeken en konden dus niet wegzakken. De bogen heb ik overigens gemaakt van pvc buis met op de hoeken een clipsluiting zodat je hem ook gewoon als echt boxkleed kunt gebruiken en gewoon kunt wassen.

Uiteindelijk zijn hier ook weer heel wat uren in gaan zitten, maar is wel helemaal naar m'n zin geworden en heb er heel erg veel van geleerd!

Een overzichtsfoto van de kant met de boerderijdieren.

De andere kant, met het boertje boerinnetje stof, helemaal doorgestikt en gevuld met 2 sneeuwdekens zodat de baby lekker zacht kan liggen.

Een cilinder met plastic spiegeltje

Een piramide met kadofolie voor een knispereffect

Een blok met belletje

Een staaf/blok met labels.

Een bal met muziekdoosje.

Zo ziet het er in de box uit, m'n neefje Guus is uiteindelijk in september geboren en ligt er heel wat uurtjes op te slapen en te spelen!

Op de raam had ik z'n naam gemaakt met voetstapjes van raamfolie.

Groetjes
Marijke

3 opmerkingen:

 1. Hallo! Via "zelfgemaakt" kwam ik op jouw blog! En jij bent ook zo druk geweest met een boxkleed. Het ziet er wel heel gaaf uit. Ik ben er ook mee bezig geweest, neem maar eens kijkje op mijn blog. Nu ga ik nog even naar jouw "olifanten - doekje" zoeken,...want die had je ook gemaakt? Daag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo!

  ik ben een speelkleed aan het maken voor mijn zoontje, en nu ben ik al een poosje aan het zoeken naar plastic spiegeltjes om erin te verwerken. nu kwam ik via, via op jou site en zag ik die cilinderrol met dat spiegeltje.

  waar heb je dat spiegeltje vandaan als ik vragen mag?

  verder ziet het er allemaal erg mooi en professioneel uit wat je maakt. top!

  groetjes paula

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paula,

  Ik heb 't spiegeltje bij de action gekocht. Het zijn eigenlijk plastic koelkast magneten die spiegelen, zitten geloof ik per 6 verpakt. Ik heb de magneet eraf gehaald en het stukje plastic als spiegeltje gebruikt. Hij vervormd wel wat maar spiegelt wel.

  Succes met het maken van je speelkleed, heb je ook een blog waar we straks dat speelkleed kunnen bewonderen?

  Groetjes
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen